Het team

 • Johanna Bosma

  Dierenarts, praktijkeigenaar

  "Ik ben heel trots op onze kliniek. We zijn in staat om van A tot Z volledige diergeneeskundige zorg te bieden. Zelf ben ik gespecialiseerd in gezelschapsdieren, en dan vooral huidafwijkingen, tumoren en interne geneeskunde. Steeds vaker weten mensen van buiten onze directe omgeving ons te vinden. Chirurgie vind ik een prachtig onderdeel van het vak, en ook het contact met de eigenaar – van eerste consult tot verdere begeleiding – doe ik enorm graag."

 • Bauke-Harm van der Heide

  Dierenarts, praktijkeigenaar

  "Vroeger wilde ik boer worden, maar wellicht onder invloed van mijn vader – die schoolmeester was – ben ik gaan studeren in Utrecht. Na mijn afstuderen in 2002 ben ik direct teruggekeerd naar mijn geboortegrond, hier in Skarsterlân. Landbouwhuisdieren en paarden zijn mijn specialiteit. Ik verleen onder meer veel tandheelkundige hulp aan paarden. Maar de meeste voldoening haal ik uit een geslaagde verlossing. Daarnaast heb ik veel plezier in het adviseren en begeleiden van bedrijven over zaken als voeding, huisvesting, verzorging en gezondheid."

 • Jaap Kiers

  Dierenarts, praktijkeigenaar

  "Diergeneeskunde is al meer dan 20 jaar mijn vak. Het is in de volle breedte een prachtig beroep, maar mijn interesse gaat met name uit naar de bedrijfsmatig gehouden dieren. Ik vind de verbinding tussen de geneeskunde en de bedrijfseconomische aspecten bijzonder interessant. Mijn specialiteit is de gynaecologie van paarden. Zelf bezit ik ook een Fysk hynder. Verder vind ik het leuk om mijn kennis uit te dragen. Zo verzorg ik op een HAVO-school gastlessen over de voortplanting van dieren. Ik speel met de gedachte om dat in de toekomst meer te gaan doen."

 • Gerda de Vries

  Paraveterinair en praktijkmanager

  “Sinds 1988 ben ik paraveterinair. Naast het werk van een dierenarts assistente ben ik ook bevoegd tot bijvoorbeeld bloedafnames en het geven van injecties. Ook assisteren bij operaties hoort daarbij. Bovendien ben ik praktijkmanager in de vestiging Joure. Het meeste plezier beleef ik aan de tevredenheid van onze klanten over de wijze waarop wij voor hun dier hebben gezorgd. Het begeleiden van studenten doe ik bijzonder graag. Ook neem ik als gecertificeerd assessor het verplichte praktijkgedeelte van het eindexamen af.”

 • Linda van Steenis

  Dierenarts

  "Ik werk sinds februari 2011 bij Dierenartsen Skarsterlân. Daarvoor in Noord-Brabant en Groningen. Voornamelijk op de bedrijven met landbouwhuisdieren en paarden. Maar de kleine herkauwers – geiten en schapen – zijn mijn passie. Niet voor niets ben ik al 10 jaar in Wales actief tijdens de lammertijd. In de omgeving van Skarsterlân ben ik het eerste aanspreekpunt voor een aantal geitenmelkbedrijven. De vrijheid en het buiten zijn vind ik mooie aspecten van dit vak: de auto in, raam open, mooi weer, van boerderij naar boerderij. Het contact met de veehouders hier in Friesland vind ik ook plezierig: gemoedelijk, vriendelijk, met hart voor het dier."

 • Diana van der Ploeg

  Dierenarts

  "Als zelfstandig gevestigd dierenarts werk ik alleen in de periode april – september voor Dierenartsen Skarsterlân. Die periode heeft alles te maken met mijn specialisme: de voortplanting van het paard.Dit doe ik ook voor een dierenartsenkliniek in Balk. Gedurende deze periode ben ik zeven dagen per week actief. Buiten het seizoen doe ik het wat rustiger aan met invalwerk bij andere dierenartsenpraktijken en natuurlijk met vakantie, want dat komt er in de zomer niet van. Het is heerlijk om veel buiten te zijn in het mooie Friesland, en ook het werken met de mensen is heel plezierig."

 • Diana Terpstra

  Dierenarts assistente

  "Aansluitend op mijn stage ben ik begonnen in de vestiging in Sint Nicolaasga. Sinds januari ben ik ook in Joure actief. Omgaan met dieren is me met de paplepel ingegoten. Mijn ouders hadden een schapenhouderij, en mijn vriend is melkveehouder. Zelf heb ik nu ook een stukje grond met schapen. Ook heb ik drie honden, friese stabijs. Met deze honden wil ik gaan fokken. Daarom heb ik de opleiding vakbekwaamheid honden- en kattenbesluit gevolgd. Ik hou ervan om buiten te zijn met mijn dieren en met mijn dochter."

 • Bertina Homma

  Dierenarts assistente

  "Na mijn afstuderen in 2001 heb ik eerst een aantal jaren als assistente in een andere praktijk gewerkt, voordat ik in 2010 bij Dierenartsen Skarsterlân kwam. Ik werk hoofdzakelijk met veehouderijbedrijven. Ik hou van de veelzijdigheid van dit vak. Je weet nooit wat de komende dag weer gaat brengen. De combinatie van mensen helpen, dieren helpen en advies geven boeit me. In mijn vrije tijd speel ik toneel bij De Trochsetters in Balk, en geef ik workshops taarten decoreren. Ook lever ik taarten op bestelling."